7 mituri despre organizarea de evenimente
„Ce rost are să angajez un organizator de evenimente? O să mă coste mai mult, o să-mi fure bucuria de a planifica și oricum mă descurc doar cu partenerul și prietenii mei.” E normal să nu cunoști toate beneficiile pe care ți le aduce un organizator de evenimente. De aceea suntem aici să răsturnăm preconcepțiile despre rolul acestuia în planificarea zilei tale speciale.
Există multe mituri despre organizarea de evenimente. Așa că îți vom prezenta câteva dintre ele pentru a aduce mai multă claritate asupra acestei meserii.
1. Oricine poate fi organizator de evenimente
Chiar dacă este adevărat că îți poți planifica singur evenimentul, nu înseamnă că acest job e așa ușor precum pare. Un organizator de evenimente trebuie să gestioneze cu tact și pricepere fiecare problemă ce poate apărea pe parcurs.
2. Organizatorii de evenimente lucrează doar la evenimente mari
Indiferent de mărimea evenimentului tău, un organizator te poate ajuta să rămâi în buget și să alegi cei mai potriviți furnizori.
3. Planificarea evenimentelor este un job foarte ușor și distractiv
Una din cele mai răspândite preconcepții este că un organizator de evenimente se distrează la petreceri, degustări și networking cu persoane importante. În realitate este un job foarte stresant care necesită abilități de comunicare foarte bune, rezistență mare la stres și o capacitate dezvoltată de a rezolva probleme neprevăzute într-un timp foarte scurt. Chiar și atunci când un organizator participă la un eveniment, trebuie să se asigure că totul decurge conform planului, după o zi întreagă în care a lucrat la pregătirea locației evenimentului.
4. Organizator de evenimente și wedding planner sunt sinonime
Cu toate că nunțile sunt evenimente foarte frecvente în portofoliul unui organizator de evenimente, nu doar la acestea se rezumă jobul. Un organizator poate planifica și botezuri, petreceri, cereri în căsătorie și evenimente corporate precum conferințe sau lansări de produs.
5. Un organizator de evenimente îmi va face evenimentul mai puțin personal
Una din temerile pe care le poți avea este că viziunea ta va fi alterată de organizator. Însă rolul său este de a te ghida în a alege furnizorii și detaliile potrivite în funcție de preferințele tale. De asemenea, este acolo să te ajute să gestionezi situațiile neprevăzute. Deciziile finale îți vor aparține mereu.
6. Angajarea unei firme de organizare de evenimente este un cost în plus nerentabil
Ai fi tentat să spui că bugetul tău va fi afectat de comisionul unui organizator de evenimente. Realitatea este că acesta te ajută să economisești prin găsirea celor mai bune soluții de a aloca bugetul și prin relațiile deja stabilite cu furnizori de încredere.
7. Nu ai nevoie de un plan de rezervă
Ai putea tinde să crezi că dacă organizezi totul în amănunt poți prevedea toate situațiile. Din păcate, întotdeauna o să existe o situație la care nu te-ai gândit și care îți poate da peste cap planurile. De aceea este bine să ai alături un organizator de evenimente care să gestioneze aceste situații. Astfel, tu vei fi fără stres în ziua evenimentului.
Meseria de organizator de evenimente nu este ușoară și cu siguranță nu se rezumă doar la a merge la petreceri. Rolul acestuia este foarte valoros în procesul planificării și îți poate aduce multe avantaje. Pe lângă faptul că organizatorul te poate sfătui legat de alegerile mai grele pe care trebuie să le faci și îți oferă experiența și priceperea sa pentru a soluționa problemele neprevăzute, te ajută și să economisești, respectând bugetul și valorificând relațiile deja stabilite cu furnizorii.
Dacă nu ai găsit încă o firmă de organizare evenimente cu care să colaborezi, putem stabili o întâlnire pentru a ne cunoaște. Contactează-ne prin formularul de pe site sau telefonic. Iar dacă vrei să îți faci o idee despre cum poate arăta evenimentul tău, poți consulta portofoliul nostru și board-urile de pe Pinterest.